Ja już też w domku , dzięki
Uciekający płyn chłodniczy 1.4 tsi
Zwiń
X
-
Uciekający płyn chłodniczy 1.4 tsi
Czy ktoś miał problem z uciekającym płynem chłodniczym?
Już od ponad pol roku co jakis czas musze dolewać płynu,ostatnimi czasy wlewam dość duże ilości. Tydzień temu odebrałem auto z serwisu bo był wymieniany rozrząd (bez nastawnika-jeśli to ma jakieś znaczenie) i wczoraj zapaliła się kontrolka plynu chlodniczego (przez tydzień ubyło płynu ze stanu max-z takim wyjechałem z serwisu -zrobilem moze 150km) Przy wymianie rorządu powiedziałem by sprawdzili szczelnosc ukladu chlodzenia i niby jest ok.
Ktoś wie co może być nie tak?
Ktoś miał przypadek na forum ze po wymianie rozrzadu(z nastawnikiem) obajw wyciekającego plynu ustapil-ale to troche dziwne dla mnie-co ma rozrzad do plynu?
Ktoś inny mówił o pompie wody,jeszcze inny o nieszczelnej chłodnicy i przecierających się przewodach gdzieś przy chldonicy.
Oczywiście ASO nie wie co może być nie tak. Po wymianie rozrządu kazali przyjechać spowrotem jesli plynu znowui ubedzie...
Jakieś sugestie?
-
-
maciej10, zacznij od sprawdzenia czy gdzieś nie ma wycieku. moze jakiś wąż, połączenie, opaska itp gdzies sobie puszcza. moze byc tez chłodnica lub pompa wody. obejrzyj wszystko na zimnym i na cieppłym silniku bo moze byc tak ze cos puszcza jak sie rozgrzeje lub gdy jest zimne i się kurczy. może nagrzewnica. cięzko powiedzieć. zacznij od dokadnych obserwacji wszelkich mozliwych rzeczy które moga miec wyciek jak wspomniałem wyżej.OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Ja miałem problem z wyciekami płynu odrazu po zakupie auta, prosiłem dwóch mechaników o diagnozę stwierdzili że przyczyną jest zbiorniczek wyrównawczy zatem wymieniłem go. Oczywiscie można się domyśleć że problem nie ustąpił i dałem auto do mechanika który jak się okazuje jest dobry w tym co robi. Stwierdził że mam gnijącą chłodnicę. Wymieniłem i juz jest po problemie. Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
kurde,ciezko bedzie-auto pod chmurka,brak kanalu...zobacze co da sie zrobi... jeszcze jedno-po odbiorze samochodu zauwarzylem ze jest mokre miejsce pod wlewem plynu do spryskiwacza-tam jest taki "pojemnik" i wchodzi do niego jakis wezyk od gory-zgaduje-to filtr paliwa?
silnik tsi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maciej10tam jest taki "pojemnik" i wchodzi do niego jakis wezyk od gory-zgaduje-to filtr paliwa?
Zamieszczone przez maciej10zauwarzylem ze jest mokre miejsce pod wlewem plynu do spryskiwaczaO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Komentarz